Digisprong
Snagit : méér dan schermopnames
Op aanvraag : ter plaatse in uw school of in onze lokalen.
Snagit is een populaire schermopname- en bewerkingsapp die veel voordelen biedt aan gebruikers. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van de app:
- Eenvoudig te gebruiken: Snagit heeft een intuïtieve interface waardoor het gemakkelijk is om schermopnamen te maken en te bewerken.
- Veelzijdig: De app kan niet alleen schermopnamen maken, maar ook afbeeldingen en video's bewerken en annoteren.
- Tijdbesparend: Snagit stelt gebruikers in staat om snel en gemakkelijk afbeeldingen en video's te maken en te bewerken, waardoor ze tijd besparen.
- Aanpasbaar: De app biedt een breed scala aan opties voor het aanpassen van de opname-instellingen en bewerkingsfuncties, zodat gebruikers de app naar hun eigen behoeften kunnen aanpassen.
- Professionele resultaten: Met Snagit kunnen gebruikers professioneel uitziende schermopnamen, afbeeldingen en video's maken en bewerken.
- Integratie: Snagit kan worden geïntegreerd met andere tools zoals Microsoft Office en Google Drive, waardoor het nog handiger wordt voor gebruikers die veel met deze tools werken.
Kortom, Snagit is een uitstekende app voor het maken en bewerken van schermopnamen, afbeeldingen en video's, en biedt tal van voordelen voor gebruikers die op zoek zijn naar een gemakkelijk te gebruiken en veelzijdige tool.
Mogelijke Oefeningen tijdens deze module:
- Artikels : knip schermafbeeldingen of details van de schermen, kopieer tekstdelen en ontwerp een nieuw blad. Je kiest een app (Word, PowerPoint, …) of verwerk de info rechtstreeks in Snagit.
- Panorama opname : Maak een opname van een grote webpagina in één beweging.
- Tekst: Haal uit schermen meteen de tekst op om verder te verwerken in vb Word.
- Video : neem korte fragmenten op van een documentaire of film, bewaar als afzonderlijk bestand en speel dit af in de klas zonder verbinding met het internet.
Behaalde DIGICOMPEDU competenties
2. Digitale Bronnen
2.1 Zoeken en selecteren
Ik maak gebruik van gerichte zoektermen om verschillende digitale bronnen te vinden, te selecteren en te gebruiken.
2.2 Digitale bronnen Maken en aanpassen
Ik pas bestaande digitale leermiddelen aan en/ of creëer nieuwe digitale leermiddelen
2.3 Beheren, beveiligen en delen
Ik deel mijn digitale inhoud op een gestructureerde manier met leerlingen, ouders en collega’s zodat zij gemakkelijk en veilig toegang kunnen krijgen. Tegelijkertijd bescherm ik gevoelige en persoonlijke gegevens en hou ik rekening met de auteursrechten en bronvermelding.
5 Leerlingen ondersteunen
5.3. Actieve betrokkenheid
Ik gebruik digitale technologieën om de leerling actief en creatief te betrekken.
6. Aanleren van digitale competenties
6.1 Informatievaardigheden en mediawijsheid
(18)Ik leer mijn leerlingen aan hoe zij gericht op zoek kunnen gaan naar online informatie en hoe ze deze informatie correct kunnen beoordelen, opslaan en ophalen.
6.2 Communicatie en samenwerking
(19)Ik leer mijn leerlingen aan hoe ze moeten communiceren door gebruik te maken van digitale technologieën
6.3 Creëren van digitale inhoud
(20)Ik leer mijn leerlingen aan hoe ze zelf of in groep, met behulp van digitale technologieën, inhoud kunnen aanpassen en/of aanmaken.
6.4 Veilig en verantwoord gebruik
(21) Ik leer mijn leerlingen aan hoe ze veilig en ethisch verantwoord gebruik kunnen maken van digitale technologieën, rekening houdend met hun welbevinden
6.5 Problemen digitaal oplossen
(22) Ik leer mijn leerlingen aan om technische problemen te begrijpen en op te lossen, ook in een nieuwe situatie.
- Aantal lestijden
- 10
- Inschrijvingsgeld
- € 15,00
- Het cursusmateriaal wordt digitaal ter beschikking gesteld
Om deze cursus met succes te kunnen volgen is een basiskennis van Windows aangewezen: met vensters kunnen werken, de taakbalk gebruiken, mappen aanmaken en bestanden kunnen opslaan, vlot kunnen werken met werkbalken.