Educatieve toepassingen

Start 2 Teach Online - Samen content ontwikkelen

vestiging
dag
tijdstip
van
tot
leerkracht
Campus Vangrootenbruel Ronse
vrijdag
09:00 - 11:30
26/02/2021
18/06/2021
-

Pre-teaching, Smartschool-live, Zoom, Microsoft Teams , Google Meet … zijn slechts enkele begrippen of tools die op een paar weken tijd deel zijn gaan uitmaken van onze dagelijkse onderwijsbezigheden. Iedere leerkracht heeft de afgelopen maanden het beste van zichzelf gegeven om ervoor te zorgen dat alle leerlingen, studenten of cursisten de nodige leerstof te verwerken kregen via verschillende online-platformen. Sommigen hadden in het verleden hiermee reeds geëxperimenteerd, anderen stapten heel abrupt in een totaal nieuwe wereld en ontdekten met vallen en opstaan de mogelijkheden én beperkingen van deze online toepassingen. Ondertussen groeit bij velen het besef dat deze digitale manier van lesgeven een vast onderdeel wordt van onze onderwijsopdracht. Ben jij één van onze collega’s die bij deze gedachte de nood voelt om jouw ‘haastig’ opgedane kennis op een rustige manier op punt te stellen én verder uit te diepen, dan hebben wij een mooi aanbod voor jou: ‘start2teach  online’.

Deze nieuwe module heeft als doel om, op een eenvoudige manier, iedere leerkracht in staat te stellen om de ‘basis digitale instrumenten en technieken’ aan te leren. Verspreid over een semester voorzien we hiervoor 7 contactlessen, aangevuld met onlineactiviteiten waarin we werken aan een aantal fundamentele bouwstenen.

 • Tijdens de eerste les hebben we aandacht voor het technische aspect: jouw eigen laptop wordt onder begeleiding van een ervaren leerkracht helemaal voorzien van de nodige programma’s. Er wordt eveneens aandacht besteed aan allerlei instellingen op jouw toestel, alsook aan mogelijke technische problemen en hoe die te verhelpen. Niets is immers zo vervelend als een camera of een microfoon die niet werkt tijdens een online sessie.

 

 • Tijdens de daaropvolgende lessen komen verschillende didactische aspecten van onlinelessen aan bod:
  • Instructie geven: hoe breng ik leerstof aan?
  • Oefeningen maken: hoe kan ik leerstof laten inoefenen?
  • Leerlingen/studenten/cursisten laten samenwerken: hoe organiseer ik virtueel groepswerk?
  • Begeleiden en feedback geven: hoe geef ik feedback en remedieer ik online?

We selecteerden voor deze verschillende didactische stappen telkens een aantal populaire tools, leggen je uit hoe die te gebruiken binnen je lesontwerp en laten je ermee oefenen. Zo maken we o.a. gebruik van Smartschool Live, Loom, Google Meet, Jing, Socrative, Kahoot, Powerpoint, wiki …

 • Om de ontwikkelde digitale lessen bij de gebruikers te krijgen hanteren we hiervoor 2 populaire onlineplatformen, nl. Smartschool en Google Classroom. Het gebruik van deze platformen krijgt tijdens onze lessen ook de passende aandacht.

Deze cursus is vooral bedoeld om aan iedere leerkracht de essentiële basisvaardigheden aan te leren. Wil je je nadien nog graag verder verdiepen in allerlei digitale tools, dan kan je aan hétCVO terecht voor vervolgcursussen.» meer info over deze opleiding

Inschrijvingsgeld
€ 90,00
Gedeeltelijke vrijstelling inschrijvingsgeld
€ 18,00
Volledige vrijstelling inschrijvingsgeld
€ 0,00
Verbruiksgoederen en cursusmateriaal
€ 5,00

Schrijf hier ONLINE in
Start 2 Teach Online
 • Start to ICT: Aan de slag met ICT
 • Start to ICT: E-communicatie, internet en online diensten
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Share
Share