Koetswerkhersteller

Inhoud

Je zou je wagen graag zelf herstellen en onderhouden? Je hebt een passie voor uit elkaar vallende oldtimers? Je vindt koetswerkhersteller een boeiend beroep?

Dan moet je beslist een bezoekje brengen aan onze opleiding Koetswerkhersteller. In deze praktijkgerichte opleiding leer je de carrosseriedelen voorbereiden, een grondlaag en het aflaksysteem aanbrengen, het droogproces verzorgen, lakfouten herstellen, mechanische en elektrische onderdelen verwijderen en plaatsen, aan ruiten, portieren en beweegbare carrosserieonderdelen werken, uitdeuken, koetswerkpanelen vervangen, richten…,...

Het centrum beschikt over een professionele spuitcabine, een zandstraalcabine, een richtbank, een brug, een verflabo met verfmengbank….

Je kunt, naar keuze, inschrijven voor één of meerdere modules en zo de snelheid waarmee je de cursus afwerkt aanpassen aan jouw eigen behoeftes.

Als beginner schrijf je in voor de basismodule metaal en de module Plaatslagen 1. Wens je twee avonden les te volgen, dan kan je dat combineren met de module Voorbewerken en Spuiten 1.

Beschik je reeds over voorkennis of heb je al een vooropleiding gevolgd, dan stippelen we graag een aangepast traject voor jou uit in overleg met jou en jouw leraar. Om het certificaat van deze opleiding te behalen moeten ook nog de module "Basis elektriciteit"  en "basis lassen" worden gevolgd.

De opleiding Koetswerkhersteller leidt, in combinatie met het volgen van de opleiding Aanvullende algemene vorming, tot het diploma secundair onderwijs.

 

Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Share
Share