Medisch administratief assistent

Medisch administratief assistent is een opleiding die je voorbereidt op een administratieve job in de medische sector. Je kan aan de slag als administratief medewerker aan het onthaal of op administratieve diensten van ziekenhuizen, CLB's, groepspraktijken, medische centra, huisartsen etc.

Enerzijds verwerf je een aantal secretariële competenties verwerven en anderzijds is er het medische luik dat specifieke vaardigheden en kennis vereist. Als medisch administratief assistent ben je het eerste aanspreekpunt van de patiënt. Daarnaast werk je ook nauw samen met het medisch personeel waar typische medische kennis en vaardigheden voor nodig zijn. een onthaal in een ziekenhuis of dokterspraktijk verzorgen, patiënten begroeten en begeleiden, administratieve en logistieke taken uitvoeren en met gepaste ICT aan de slag. Tijdens een stage maak je kennis met de organisatie van de gezondheidszorg en krijg je de kans om je competenties verder te ontwikkelen.

In combinatie met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming kan je jouw Diploma Secundair Onderwijs behalen.

 

Heb je nog vragen na het bekijken van dit filmpje, neem dan contact op met de opleidingscoördinator door te mailen naar tko@hetcvo.be

Infomoment op onze campus

Dinsdag 11 januari 2022 van 17.00 u. - 20.00 u.:

 • van 17.00 u. - 18.00 u.
 • van 18.00 u. - 19.00 u.
 • van 19.00 u. - 20.00 u.

Inschrijving is verplicht om deel te nemen aan de infosessie. Klik hier om in te schrijven.

Locatie: Campus Fortstraat 47 te Oudenaarde.

structuurschema

Medisch administratief assistent is een modulaire opleiding. Dat betekent dat je zelf gedeeltelijk de duur van jouw opleiding bepaalt, afhankelijk van het aantal modules dat je per schooljaar wenst te volgen.

De verschillende modules van de opleiding zijn:

 • Kennismaking kantoorsoftware
 • Digitale administratie vaardigheden
 • Wegwijs in de administratieve aspecten van de zorgsector
 • Omgaan met zorgvragen
 • Praktische ondersteuning zorgverstrekker
 • Frans voor medisch administratief assistent
 • Engels voor medisch administratief assistent
 • Administratieve ondersteuning zorgverstrekker
 • Zakelijke communicatie voor administratieve beroepen
 • EHBO
 • Stage voor medisch administratief assistent

Het aanbod van deze verschillende modules komt om de twee jaar aan bod.

Vrijstellingen

Heb je reeds attesten behaald in andere centra voor volwassenenonderwijs of bij de examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap, dan kun je in aanmerking komen voor vrijstellingen.

Misschien heb je ooit een cursus gevolgd of bepaalde kennis verworven voor een bepaald vak waar je geen officieel bewijs van hebt, dan kun je bij ons eventueel een vrijstelling verkrijgen na het afleggen van een vrijstellingsproef.

Vrijstellingsproeven

Je kan vrijstellingen behalen door deel te nemen aan vrijstellingsproeven. In september worden er vrijstellingsproeven georganiseerd. Wens je in januari deel te nemen aan een vrijstellingsproef, neem dan contact op met de opleidingscoördinator.

Interesse?

Voor meer informatie over de opleiding Medisch administratief assistent, kun je contact opnemen met de opleidingscoördinator door te mailen naar tko@hetcvo.be

Online inschrijven voor deze opleiding is niet mogelijk. Cursisten die zich wensen in te schrijven voor de opleiding Medisch administratief assistent, maken eerst een afspraak met de opleidingscoördinator. tko@hetcvo.be

Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Share
Share