Online lessen

Beste cursist

Zoals je ongetwijfeld in de pers hebt vernomen heeft samen met de onderwijspartners én in overleg met de virologen onderwijsminister Ben Weyts beslist dat de huidige coronamaatregelen van kracht blijven tot aan de krokusvakantie.

Dat impliceert dat pandemiefase rood blijft gelden voor het hele centrum. Concreet betekent dit dat maximaal 25% van de capaciteit op weekbasis kan worden toegelaten met bijkomend een maximum van 10 cursisten per klasgroep, terwijl er tegelijkertijd prioriteit moet worden gegeven aan opleidingen die niet via afstandsonderwijs kunnen, zoals bij voorbeeld de praktijkopleidingen.

De substantiële wijzigingen die we na de herfstvakantie in onze lesplanningen hebben moeten doorvoeren blijven dus minstens tot aan de krokusvakantie van kracht, waardoor bepaalde opleidingen tijdelijk volledig op afstandsonderwijs zijn aangewezen, zowel voor bestaande modules als nieuwe modules die starten tijdens het tweede semester.

(Nieuwe) cursisten die in het tweede semester starten met een nieuwe module worden hierover verder geïnformeerd via de docent en/of een secretariaatsmedewerker.

We beseffen dat dit ver afwijkt van de ideale situatie en hebben alle begrip voor jouw bezorgdheden hieromtrent. Het is echter voor ons allemaal, zowel voor jou, de cursist, als voor het personeel van hét CVO, een ongewild complexe en harde periode waar we geen vat op hebben. Wij blijven in elk geval alles doen wat we kunnen om jou in de meest haalbare omstandigheden zo kwaliteitsvol mogelijk te blijven bedienen. Hieronder vind je in dit verband een aantal instructiefilmpjes die je kunnen helpen om de onlinelessen optimaal te kunnen volgen. Er is zowel info over het activeren en gebruiken van jouw persoonlijke cvo-emailadres als over het gebruik van de virtuele klas (google classroom en google meet).

Mocht je na het bekijken van deze filmpjes nog vragen hebben of problemen ondervinden dan kan je steeds een berichtje sturen naar hulpbijonlinelessen@hetcvo.be

Het CVO-team.

Via onderstaande filmpjes willen we onze cursisten nog beter begeleiden in het online les volgen!

1. Wat is jouw persoonlijke cvo-emailadres en hoe kan je er gebruik van maken?

          Je hebt nog geen gmail account.

2. Wat is jouw persoonlijke cvo-emailadres en hoe kan je er gebruik van maken?

    Je hebt reeds een ander Gmail-account

3. Hoe neem je deel aan een Google Classroom?

 

 

 

De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Share
Share