Logistiek assistent

Digitale infomomenten

Wegens de huidige Coronamaatregelen, organiseren we in de maand mei en juni digitale infomomenten. Om deel te nemen aan de infomomenten, ben je verplicht om op voorhand in te schrijven.

  • donderdag 20 mei 2021 om 18.00 u.
  • woensdag 26 mei om 18.00 u.
  • woensdag 9 juni om 18.00 u.
  • dinsdag 22 juni om 18.00 u.

klik hier om in te schrijven voor één van de digitale infomomenten.

Klik hier op handleiding Google meet en volg de stappen om vlot deel te nemen aan een online infomoment. Bij vragen kan je contact opnemen met Lien Lelieur via 0486 22 80 03.

Infomomenten op onze campus

(infomomenten zijn onder voorbehoud van de Coronamaatregelen die in augustus van kracht zijn)

  • donderdag 19 augustus 2021 doorlopend van 18.00 u. - 20.00 u.
  • dinsdag 24 augustus 2021 doorlopend van 18.00 u. - 20.00 u.
  • zaterdag 28 augustus 2021 doorlopend van 10.00 u. - 12.00 u.

Campus Ninovestraat 169 te Ronse.

 

Wat

Een logistiek assistent staat in voor logistieke ondersteuning van de verpleegkundigen en van het zorgteam in ziekenhuizen, RVT/WZC of andere gezondheidsvoorzieningen. De aard van de taken is meestal zeer uiteenlopend. Het zijn meestal huishoudelijke taken, hotelactiviteiten, animatie, interne verplaatsing van patiënten/bewoners en onderhoud van materiaal.

De focus ligt op communicatief gedrag, logistieke basisvaardigheden in de zorgsector, EHBO, hef-en tiltechnieken, onderhoud, begeleide intervisie en individuele praktijkbegeleiding. De opleiding wil stevige fundamenten leggen door een degelijk theoretisch kader, maar bouwt eveneens op de praktijkgerichte component. Tijdens de lessen wordt de link naar de praktijk geëxpliciteerd in voorbeelden, casussen, opdrachten, enzovoort. Om een praktijkrelevante opleiding te kunnen bieden, wil de opleiding zoveel mogelijk aansluiten bij de concrete werkomgeving van de logistiek assistent.

Voor wie

Wij richten ons op mensen met interesse in de zorg. De opleiding richt zich op mensen die werkzoekend zijn, tewerkgesteld zijn in een andere sector en zich wensen om te scholen of bij te scholen, mensen met een andere functie binnen een zorgorganisatie (zoals een poetsdienst of logistiek werk), schoolverlaters die hun opleiding niet hebben afgemaakt, mensen die omwille van zorg thuis (kinderen, ouders) of andere persoonlijke omstandigheden niet in het werkveld staan en geleidelijk aan terug willen instappen.

Waar en wanneer

Ronse, gebouwen van het Internaat Vlaamse Ardennen, Ninovestraat 169, 9600 Ronse

Starten met de opleiding kan zowel in september als in februari.

Inschrijven voor de opleiding logistiek assistent

Online inschrijven voor deze opleiding is niet mogelijk. Om in te schrijven, neem je contact op met de opleidingscoördinator voor een intakegesprek via zorg@hetcvo.be.

Documenten

• Structuurschema

• Vrijstellingsaanvraag

Info

Meer informatie kan je krijgen bij de opleidingscoördinator Lien Lelieur via zorg@hetcvo.be of tel. 0486 22 80 03.

 

 

Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
Share
Share