Culinair

Verras je partner, familie, vrienden maar vooral jezelf met de recepten die onze meesterkoks je aanleren tijdens onze delicieuze kooklessen voor beginners en gevorderden. De kooklessen bestaan uit verschillende modules.

Alles begint bij de modules "Basis koken" en "Lekker voor alledag" waar de grondbeginselen van het koken aangeleerd worden. Je neemt kennis van de elementaire begrippen van keukentechnologie en van het gebruik van keukenmaterialen. Je krijgt zicht op en leert omgaan met de basistechnieken middels een aantal eenvoudige basisbereidingen. Er worden basiskooktechnieken aangeleerd en  ingeoefend. Dit gebeurt door middel van het bereiden van een eenvoudige soep, een vlees- en een visgerecht en een eenvoudig dessert.

De tweede stap in ons traject van kooklessen krijgt vorm in de module "Trendy koken" waar je respectievelijk eenvoudige, (niet-) Europese menu's, eerder trendy of feestelijke menu's leert bereiden voor kleinere groepen en waarin gebruik wordt gemaakt van diverse kooktechnieken.

De derde stap is "Gastvrij koken" waarin je leert om verfijndere menu's te bereiden. Ook de regels van gastvrijheid en de zogenaamde tafeldienst komen hierbij subtiel aan bod.

Nieuw vanaf huidig schooljaar: aangepast koken: "Vegetarisch koken". In deze nieuwe module nemen we een verfrissende duik in de culinaire wereld van lekkere en gezonde recepten zonder vlees of vis. Verrassende hapjes, warme en koude voorgerechten, heerlijke soepen, rijke stoofschotels en andere creatieve hoofdgerechten, … het staat allemaal op het menu. Eenvoudige gerechten voor alledag, maar ook feestelijke creaties passeren de revue in een boeiende, gevarieerde en vooral smakelijke cursus. We werken met seizoensgebonden klassiekers en verkennen de wereld van de noten en zaden. We maken taarten en quiches met bekende en minder bekende groenten. Pasta’s en risotto’s, pittige curry’s, een bede waaier aan vleesvervangende producten – denk aan linzen, tofu, seitan, quorn, … en nog veel meer eigentijdse smaakcombinaties, het programma van deze cursus is bijzonder uitgebreid.

De cursus "Bakken" is gericht op zowel de meer ervaren huiskok als op de beginnende liefhebber. In deze module wordt de nadruk gelegd op zoete en op hartige gebakken. Inschrijven voor deze cursus kan enkel bij de start van een nieuw schooljaar. Er zijn drie niveaus: de starters, de gevorderden en de experten.

Opgepast: voor alle modules is de kostprijs exclusief de ingrediënten en kan variëren per les afhankelijk van het menu. Per les zal je gevraagd worden de ingrediënten te betalen, waarbij wij enkel de foodcost aanrekenen.

Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
Share
Share