Culinair

Verras je partner, familie, vrienden maar vooral jezelf met de recepten die onze meesterkoks je aanleren tijdens onze delicieuze kooklessen voor beginners en gevorderden. De kooklessen bestaan uit verschillende modules.

Alles begint bij de modules "Basis koken" en "Lekker voor alledag" waar de grondbeginselen van het koken aangeleerd worden. Je neemt kennis van de elementaire begrippen van keukentechnologie en van het gebruik van keukenmaterialen. Je krijgt zicht op en leert omgaan met de basistechnieken middels een aantal eenvoudige basisbereidingen. Er worden basiskooktechnieken aangeleerd en  ingeoefend. Dit gebeurt door middel van het bereiden van een eenvoudige soep, een vlees- en een visgerecht en een eenvoudig dessert.

De tweede stap in ons traject van kooklessen krijgt vorm in de module "Trendy koken". In deze cursus gaan we aan de slag met eigentijdse trends. We leggen voor het schooljaar ‘23 - '24 de nadruk op plantaardig koken, lokaal en duurzaam, gezond én vol van smaak,  minder maar beter vlees.

NIEUW dit schooljaar "AZIATISCH KOKEN". In deze lessenreeks nemen we je mee op een culinaire rondreis door (Zuid)oost-Azië! Een eigenzinnige trip met een enorme variëteit aan smaken, met de balans tussen zoet, zuur, zout en bitter als rode draad. Soms pittig, altijd aromatisch en met nadruk op vers. Klik op de tegel hieronder voor gedetailleerde informatie over de inhoud van deze cursus.

In de module "Aangepast koken" nemen we een verfrissende duik in de culinaire wereld van lekkere en gezonde recepten zonder vlees of vis. Verrassende hapjes, warme en koude voorgerechten, heerlijke soepen, rijke stoofschotels en andere creatieve hoofdgerechten, … het staat allemaal op het menu. Eenvoudige gerechten voor alledag, maar ook feestelijke creaties passeren de revue in een boeiende, gevarieerde en vooral smakelijke cursus. We werken met seizoensgebonden klassiekers en verkennen de wereld van de noten en zaden. We maken taarten en quiches met bekende en minder bekende groenten. Je leert alles over kruiden en specerijen. We koken ook eens glutenvrij, lactosevrij en op aanvraag …vrij? Pasta’s en risotto’s, pittige curry’s, een bede waaier aan vleesvervangende producten – denk aan linzen, tofu, seitan, quorn, … en nog veel meer eigentijdse smaakcombinaties, het programma van deze cursus is bijzonder uitgebreid.

De cursus "Bakken" is gericht op zowel de meer ervaren huiskok als op de beginnende liefhebber. In deze module wordt de nadruk gelegd op zoete en op hartige gebakken. Inschrijven voor deze cursus kan enkel bij de start van een nieuw schooljaar. Er zijn drie niveaus: de starters, de gevorderden en de experten.

Opgepast: voor alle modules (behalve bakken) is de kostprijs exclusief de ingrediënten en kan variëren per les afhankelijk van het menu. Per les zal je gevraagd worden de ingrediënten te betalen, waarbij wij enkel de foodcost aanrekenen. Voor de modules bakken is alles inbegrepen in de kostprijs en wordt nadien geen extra foodcost meer aangerekend.

De derde stap is "Gastvrij koken" waarin je leert om verfijndere menu's te bereiden. Ook de regels van gastvrijheid en de zogenaamde tafeldienst komen hierbij subtiel aan bod.

De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
Share
Share