Aziatisch koken

REGIO MALEISIE - INDONESIE -CHINA

In deze lessenreeks nemen we je mee op een culinaire rondreis door  Maleisië, Indonesië en China.  Een eigenzinnige trip met een enorme variëteit aan smaken, met de balans tussen zoet, zuur, zout en bitter als rode draad. Soms pittig, altijd aromatisch en met nadruk op vers.

We koken met vertrouwde condimenten en niet altijd evidente ingrediënten zoals vissaus, tamarinde, verse kruiden zoals Thaise basilicum en korianderwortel, verschillende chilisoorten en exotische groenten zoals mosterdkool, kouseband en waterspinazie.

Waar gedroogde specerijen en vegetarische gerechten de Indiase keuken domineren, eten we in Indonesië vooral verse kruiden, verschillende gembervariëteiten (verse kurkuma, galanga, ...) en heerlijke hapjes met vlees, vis en zeevruchten.

We ontdekken de verschillende toepassingen van rijst in Maleisië  met gerechten zoals Nasi goreng en Cơm chiên (gebakken rijst)  en verkennen familierecepten voor stoofpotjes zoals Mapo Tofu uit China, Rendang uit Maleisië en Bami goreng uit Indonesië.

Tussenstops langs de eetkraampjes van grootsteden als Bejing, Kuala Lumpur, Jakarta en Shangai leren ons snelle gerechten zoals Laksa ( pittige noedelsoep), wontonsoep  (dumplings in bouillon) en zoveel meer te maken.

 

Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
Share
Share