Beleef- en infomomenten

  • maandag 23 mei doorlopend van 17.30 u. - 20.00 u.
  • donderdag 9 juni doorlopend van 17.30 u. - 20.00 u.
  • woensdag 22 juni doorlopend van 15.00 u. - 17.00 u.
  • donderdag 18 augustus doorlopend van 17.30 u. - 20.00 u.
  • woensdag 24 augustus doorlopend van 17.30 u. - 20.00 u.
  • zaterdag 3 september doorlopend van 10.00 u. - 12.00 u.

De infomomenten vinden plaats in onze campus Ninovestraat 169 te Ronse.

Klik hier om je vrijblijvend in te schrijven voor één van onze beleef- en infomomenten.

Wat

De zorgkundige werkt in een verzorgingsinstelling of in de thuisverpleging. Hij of zij helpt de verpleegkundige bij de zorgverlening aan patiënten of bewoners in een gestructureerde zorgequipe onder toezicht van een verpleegkundige. Dit kan zowel ambulant, thuis, als in een verzorgingsinstelling.

In de opleiding Zorgkundige ligt de focus op communicatief gedrag, logistieke basisvaardigheden in de zorgsector, EHBO, hef-en tiltechnieken, onderhoud, cliëntgerichte benadering, de context van de zorgvrager, omgaan met dementie, omgaan met psychische zorgvragen, basiszorg, aangepaste voeding, organisatie van huishoudelijke taken, zorg voor leef-en woonklimaat, samenwerking, complexe, specifieke en totaalzorg, begeleide intervisie en individuele praktijkbegeleiding.

Je kan een halftijdse of voltijdse dagopleiding tot Zorgkundige volgen.

De opleiding Zorgkundige volgen in combinatie met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming leidt tot het Diploma Secundair Onderwijs.

Voor wie

Wij richten ons op mensen met interesse in de zorg. De opleiding richt zich op mensen die werkzoekend zijn, tewerkgesteld zijn in een andere sector en zich wensen om te scholen of bij te scholen, mensen met een andere functie binnen een zorgorganisatie (zoals een poetsdienst of logistiek werk), schoolverlaters die hun opleiding niet hebben afgemaakt, mensen die omwille van zorg thuis (kinderen, ouders) of andere persoonlijke omstandigheden niet in het werkveld staan en geleidelijk aan terug willen instappen.

Voor mensen die reeds een vooropleiding in de zorg hebben en zich wensen bij te scholen tot zorgkundige wordt er een verkort traject aangeboden.

Waar en wanneer

Ronse, gebouwen van het internaat Vlaamse Ardennen, Ninovestraat 169, 9600 Ronse

Inschrijven voor de opleiding

Online inschrijven voor deze opleiding is niet mogelijk. Om in te schrijven voor de opleiding, neem je contact op met de opleidingscoördinator voor een intakegesprek via zorg@hetcvo.be

Info

Meer informatie kan je krijgen bij de opleidingscoördinator via zorg@hetcvo.be .

Documenten

 

Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Share
Share