Beleef- en infomomenten op onze campus

  • donderdag 16 mei 2024 doorlopend van 18u - 19u30
  • dinsdag 4 juni 2024 doorlopend van 18u - 19u30
  • maandag 17 juni 2024 doorlopend van 18u - 19u30
  • donderdag 22 augustus 2024 doorlopend van 18u - 19u30
  • zaterdag 31 augustus 2024 doorlopend van 10u - 12u

Deze infomomenten vinden plaats in onze campus Ninovestraat 169 te Ronse. Je kan hier inschrijven om deel te nemen aan de beleef- en infomomenten op onze campus.

Online infomomenten

  • dinsdag 30 april 2024 om 15u
  • vrijdag 21 juni 2024 om 11u

Schrijf hier in om deel te nemen aan een online infomoment.

Wat

De zorgkundige werkt in een verzorgingsinstelling of in de thuisverpleging. Hij of zij helpt de verpleegkundige bij de zorgverlening aan patiënten of bewoners in een gestructureerde zorgequipe onder toezicht van een verpleegkundige. Dit kan zowel ambulant, thuis, als in een verzorgingsinstelling.

In de opleiding Zorgkundige ligt de focus op communicatief gedrag, logistieke basisvaardigheden in de zorgsector, EHBO, hef-en tiltechnieken, onderhoud, cliëntgerichte benadering, de context van de zorgvrager, omgaan met dementie, omgaan met psychische zorgvragen, basiszorg, aangepaste voeding, organisatie van huishoudelijke taken, zorg voor leef-en woonklimaat, samenwerking, complexe, specifieke en totaalzorg, begeleide intervisie en individuele praktijkbegeleiding.

Je kan een halftijdse of voltijdse dagopleiding tot Zorgkundige volgen.

De opleiding Zorgkundige volgen in combinatie met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming leidt tot het Diploma Secundair Onderwijs.

Voor wie

Wij richten ons op mensen met interesse in de zorg. De opleiding richt zich op mensen die werkzoekend zijn, tewerkgesteld zijn in een andere sector en zich wensen om te scholen of bij te scholen, mensen met een andere functie binnen een zorgorganisatie (zoals een poetsdienst of logistiek werk), schoolverlaters die hun opleiding niet hebben afgemaakt, mensen die omwille van zorg thuis (kinderen, ouders) of andere persoonlijke omstandigheden niet in het werkveld staan en geleidelijk aan terug willen instappen.

Voor mensen die reeds een vooropleiding in de zorg hebben en zich wensen bij te scholen tot zorgkundige wordt er een verkort traject aangeboden.

Waar en wanneer

Ronse, gebouwen van het internaat Vlaamse Ardennen, Ninovestraat 169, 9600 Ronse

Inschrijven voor de opleiding

Online inschrijven voor deze opleiding is niet mogelijk. Om in te schrijven voor de opleiding, neem je contact op met de opleidingscoördinator voor een intakegesprek via zorg@hetcvo.be

Info

Meer informatie kan je krijgen bij de opleidingscoördinator via zorg@hetcvo.be .

Documenten

 

Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
Share
Share