Digitale infomomenten

Wegens de huidige Coronamaatregelen, organiseren we in de maand mei en juni digitale infomomenten. Om deel te nemen aan de infomomenten, ben je verplicht om op voorhand in te schrijven.

  • donderdag 20 mei 2021 om 18.00 u.
  • woensdag 26 mei om 18.00 u.
  • woensdag 9 juni om 18.00 u.
  • dinsdag 22 juni om 18.00 u.

klik hier om in te schrijven voor één van de infomomenten.

Klik hier op handleiding Google meet en volg de stappen om vlot deel te nemen aan een online infomoment. Bij vragen kan je contact opnemen met Lien Lelieur via 0486 22 80 03.

Infomomenten op onze campus

(infomomenten zijn onder voorbehoud van de Coronamaatregelen die in augustus van kracht zijn)

  • donderdag 19 augustus 2021 doorlopend van 18.00 u. - 20.00 u.
  • dinsdag 24 augustus 2021 doorlopend van 18.00 u. - 20.00 u.
  • zaterdag 28 augustus 2021 doorlopend van 10.00 u. - 12.00 u.

Campus Ninovestraat 169 te Ronse. 

Wat

De zorgkundige werkt in een verzorgingsinstelling of in de thuisverpleging. Hij of zij helpt de verpleegkundige bij de zorgverlening aan patiënten of bewoners in een gestructureerde zorgequipe onder toezicht van een verpleegkundige. Dit kan zowel ambulant, thuis, als in een verzorgingsinstelling.

In de opleiding Zorgkundige ligt de focus op communicatief gedrag, logistieke basisvaardigheden in de zorgsector, EHBO, hef-en tiltechnieken, onderhoud, cliëntgerichte benadering, de context van de zorgvrager, omgaan met dementie, omgaan met psychische zorgvragen, basiszorg, aangepaste voeding, organisatie van huishoudelijke taken, zorg voor leef-en woonklimaat, samenwerking, complexe, specifieke en totaalzorg, begeleide intervisie en individuele praktijkbegeleiding.

Je kan een halftijdse of voltijdse dagopleiding tot Zorgkundige volgen.

De opleiding Zorgkundige volgen in combinatie met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming leidt tot het Diploma Secundair Onderwijs.

Voor wie

Wij richten ons op mensen met interesse in de zorg. De opleiding richt zich op mensen die werkzoekend zijn, tewerkgesteld zijn in een andere sector en zich wensen om te scholen of bij te scholen, mensen met een andere functie binnen een zorgorganisatie (zoals een poetsdienst of logistiek werk), schoolverlaters die hun opleiding niet hebben afgemaakt, mensen die omwille van zorg thuis (kinderen, ouders) of andere persoonlijke omstandigheden niet in het werkveld staan en geleidelijk aan terug willen instappen.

Voor mensen die reeds een vooropleiding in de zorg hebben en zich wensen bij te scholen tot zorgkundige wordt er een verkort traject aangeboden.

Waar en wanneer

Ronse, gebouwen van het internaat Vlaamse Ardennen, Ninovestraat 169, 9600 Ronse

Inschrijven voor de opleiding

Online inschrijven voor deze opleiding is niet mogelijk. Om in te schrijven voor de opleiding, neem je contact op met de opleidingscoördinator voor een intakegesprek via zorg@hetcvo.be

Info

Meer informatie kan je krijgen bij de opleidingscoördinator via zorg@hetcvo.be of tel. 0486 22 80 03.

Documenten

 

Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Share
Share