Lasser-monteerder

Inhoud

 

In de vernieuwde opleiding lasser-monteerder leer je zelf voorbereide delen samenstellen via hechtlassen, teneinde een metalen structuur te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen én aan de constructietekening.

In de module initiatie-lassen maak je kennis met de drie lasprocédes (BMBE, halfautomaat en TIG). Na de introductiemodule leer je in deze opleiding met het halfautomaat-proces (massieve en gevulde draad) en TIG-proces lassen. Optioneel kan je je ook verder bekwamen in het BMBE- (elektrodelassen).
In principe wordt er met staal gewerkt, maar het kan ook met inox of aluminium.

De volledige opleiding bestaat uit 10 modules + de 2 optionele modules elektrode lassen. Hieronder vind je een schema van de opleiding lasser-monteerder. De groen- en oranjekleurige modules worden door het CVO aangeboden in schooljaar 2022-2023.

Cursisten die voor een eerste keer lassen volgen schrijven zich in voor ‘Initiatie lassen’ tijdens semester 1 gevolgd door ‘Hoeknaadlassen halfautomaat PA en PB’ en ‘Hoeknaadlassen TIG PA en PB’ in semester2 (=groene blokjes op het schema).

Cursisten die reeds eerder met succes modules volgden uit de ‘oude’ lasopleiding kunnen ook de groene blokjes volgen maar kunnen ook opteren voor de oranje modules uit het schema.

 

 

LET OP: het aantal plaatsen is beperkt. Op tijd inschrijven is de boodschap! Deze opleiding is erg populair en snel volzet.

Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Instagram
Instagram