Lasser-monteerder

Inhoud

 

In de vernieuwde opleiding lasser-monteerder leer je zelf voorbereide delen samenstellen via hechtlassen, teneinde een metalen structuur te realiseren die voldoet aan de geldende internationale normen én aan de constructietekening.

In de module initiatie-lassen maak je kennis met de drie lasprocédes (BMBE, halfautomaat en TIG). Na de introductiemodule leer je in deze opleiding met het halfautomaat-proces (massieve en gevulde draad) en TIG-proces lassen.
In principe wordt er met staal gewerkt, maar het kan ook met inox of aluminium.

Hieronder vind je een schema van de opleiding hoeknaadlasser.

Cursisten die voor een eerste keer lassen volgen schrijven zich in voor ‘Initiatie lassen’ tijdens semester 1 gevolgd door ‘Hoeknaadlassen halfautomaat PA en PB’ en ‘Hoeknaadlassen TIG PA en PB’ in semester2 (=groene blokjes op het schema).

Cursisten die het tweede jaar volgen schrijven zich in voor: 'Hoeknaadlassen TIG PC PD PF en PG' en voor 'Hoeknaadlassen halfautomaat PC PD PF en PG' (= blauwe blokjes op het schema). Na het succesvol doorlopen van deze modules verkrijgt de cursist het getuigschrift van 'hoeknaadlasser'.

Cursisten die met succes alle modules volgden (eventueel ook uit de ‘oude’ lasopleiding) kunnen opteren voor de module montagetechniek.

 

 

LET OP: het aantal plaatsen is beperkt. Op tijd inschrijven is de boodschap! Deze opleiding is erg populair en snel volzet.

De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
Share
Share