Aziatisch koken

Aziatisch koken – Deel 2 - Aangepast koken

vestiging
dag
tijdstip
van
tot
leerkracht
online inschrijven
Campus Kerkhofstraat Avelgem
maandag
18:00 - 22:00
29/01/2024
17/06/2024
Matthias Van Hamme
Campus Ninovestraat Ronse
donderdag
18:00 - 22:00
01/02/2024
20/06/2024
Matthias Van Hamme

In deze lessenreeks nemen we je mee op een culinaire rondreis door Thailand, Maleisië, Korea en China.  Een eigenzinnige trip met een enorme variëteit aan smaken, met de balans tussen zoet, zuur, zout en bitter als rode draad. Soms pittig, altijd aromatisch en met nadruk op vers.

We koken met vertrouwde condimenten en niet altijd evidente ingrediënten zoals vissaus, tamarinde, verse kruiden zoals Thaise basilicum en korianderwortel, verschillende chilisoorten en exotische groenten zoals mosterdkool, kouseband, okra en waterspinazie.

Waar gedroogde specerijen en vegetarische gerechten de Indiase keuken domineren, eten we in Thailand vooral verse kruiden, verschillende gembervariëteiten (verse kurkuma, galanga, ...) en heerlijke hapjes met vlees, vis en zeevruchten.

We ontdekken de verschillende toepassingen van rijst in Vietnam met gerechten zoals Phở Bò (rijstnoedelsoep), Cơm chiên (gebakken rijst) en Bánh Cuốn (lenterolletjes) en verkennen familierecepten voor stoofpotjes zoals Mapo Tofu uit China, Rendang uit Maleisië en Bibimbap uit Korea.

Tussenstops langs de eetkraampjes van grootsteden als Bangkok, Seoel en Shangai leren ons snelle gerechten zoals Pad Thai (gewokte noedels), Mandu (dumplings) en zoveel meer te maken.

                

 



» meer info over deze opleiding

Voor deze opleiding kan pas ingeschreven worden half januari.

Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Share
Share