Aziatisch koken
Aziatisch koken – Deel 2 - Aangepast koken
In deze lessenreeks nemen we je mee op een culinaire rondreis door Thailand, Maleisië, Korea en China. Een eigenzinnige trip met een enorme variëteit aan smaken, met de balans tussen zoet, zuur, zout en bitter als rode draad. Soms pittig, altijd aromatisch en met nadruk op vers.
We koken met vertrouwde condimenten en niet altijd evidente ingrediënten zoals vissaus, tamarinde, verse kruiden zoals Thaise basilicum en korianderwortel, verschillende chilisoorten en exotische groenten zoals mosterdkool, kouseband, okra en waterspinazie.
Waar gedroogde specerijen en vegetarische gerechten de Indiase keuken domineren, eten we in Thailand vooral verse kruiden, verschillende gembervariëteiten (verse kurkuma, galanga, ...) en heerlijke hapjes met vlees, vis en zeevruchten.
We ontdekken de verschillende toepassingen van rijst in Vietnam met gerechten zoals Phở Bò (rijstnoedelsoep), Cơm chiên (gebakken rijst) en Bánh Cuốn (lenterolletjes) en verkennen familierecepten voor stoofpotjes zoals Mapo Tofu uit China, Rendang uit Maleisië en Bibimbap uit Korea.
Tussenstops langs de eetkraampjes van grootsteden als Bangkok, Seoel en Shangai leren ons snelle gerechten zoals Pad Thai (gewokte noedels), Mandu (dumplings) en zoveel meer te maken.
Voor deze opleiding kan pas ingeschreven worden half januari.