Aziatisch koken

Aziatisch koken – Deel 1 - Aangepast koken

vestiging
dag
tijdstip
van
tot
leerkracht
online inschrijven
Campus Kerkhofstraat Avelgem
maandag
18:00 - 22:00
04/09/2023
22/01/2024
Matthias Van Hamme
Campus Ninovestraat Ronse
donderdag
18:00 - 22:00
07/09/2023
25/01/2024
Matthias Van Hamme
VOLZET

In deze lessenreeks nemen we je mee op een culinaire rondreis door (Zuid)oost-Azië! Een eigenzinnige trip met een enorme variëteit aan smaken, met de balans tussen zoet, zuur, zout en bitter als rode draad. Soms pittig, altijd aromatisch en met nadruk op vers.

We koken met vertrouwde condimenten en niet altijd evidente ingrediënten zoals vissaus, tamarinde, verse kruiden zoals Thaise basilicum en korianderwortel, verschillende chilisoorten en exotische groenten zoals mosterdkool, kouseband, okra en waterspinazie.

Waar gedroogde specerijen en vegetarische gerechten de Indiase keuken domineren, eten we in Thailand vooral verse kruiden, verschillende gembervariëteiten (verse kurkuma, galanga, ...) en heerlijke hapjes met vlees, vis en zeevruchten.

We ontdekken de verschillende toepassingen van rijst in Vietnam met gerechten zoals Phở Bò (rijstnoedelsoep), Cơm chiên (gebakken rijst) en Bánh Cuốn (lenterolletjes) en verkennen familierecepten voor stoofpotjes zoals Mapo Tofu uit China, Rendang uit Maleisië en Bibimbap uit Korea.

Tussenstops langs de eetkraampjes van grootsteden als Bangkok, Seoel en Tokio leren ons snelle gerechten zoals Pad Thai (gewokte noedels), Mandu (dumplings) en Onigiri (rijstballetjes) ontdekken.

In de geschiedenis vaak gekoloniseerd, kent (Zuid)Oost-Azië bijzonder veel invloeden van het Westen, zoals specifiek die van de Fransen in Vietnam (Bánh Mì – belegd stokbrood) en de Amerikanen in Korea (Kimbap – rijstrolletjes met ham), Japan (Okonomiyaki – koolpannenkoek met ketchup) en de Filipijnen (hamburgers). Deze authentieke fusion gerechten kruiden de lokale eetcultuur en komen ook aan bod.

De kostprijs is exclusief de ingrediënten en kan variëren per les, afhankelijk van het menu. Per les zal je gevraagd worden de ingrediënten te betalen, waarbij wij enkel de foodcost aanrekenen.Aantal lestijden
80


» meer info over deze opleiding

Inschrijvingsgeld
€ 120,00
Gedeeltelijke vrijstelling inschrijvingsgeld
€ 24,00
Volledige vrijstelling inschrijvingsgeld
€ 0,00
Verbruiksgoederen en cursusmateriaal
€ 14,00
Opgepast: de kostprijs is exclusief de ingrediënten en kan variëren per les afhankelijk van het menu. Per les zal je gevraagd worden de ingrediënten te betalen, waarbij wij enkel de foodcost aanrekenen.

Om deze module te kunnen volgen moet je de cursus basis koken gevolgd hebben of een vrijstellingsproef doen voor basis koken.

Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
Share
Share