Bakken
Bakken experten
In deze module gaan we steeds dieper in op het de te gebruiken technieken voor het vervaardigen van zowel zoete als hartige bereidingen. Na het volgen van deze expertenmodule vormen de meeste baktechnieken en toepassingen geen geheim meer voor jou.
Samen gaan we met verschillende soorten bloem aan de slag en leggen we ons verder toe op het vervaardigen van meer complexe recepten waar bij we rekening houden met de verschillende structuren en afwerkingsmethoden.
We maken onder andere:
- verschillende soorten brood, ontbijtkoeken, koffiekoeken, stokbrood, pistolets, …
- verschillende soorten taarten: van cakes, over appeltaart, bavarois, javanais, biscuit,…
- verschillende soorten vullingen en afwerkingen: crème anglaise, soorten méringues, crème au beurre, crème fraiche, ganache, pâte à bombe …
- pizzagebak, quiches, spekbroodjes, worstenbroodjes, aperitiefhapjes, …
- éclairs, zwaantjes, macarons, cupcakes, bokkenpootjes, Berlijnse bollen…
- chocoladebereidingen: chocoladetaart, chocolademousses, truffels, invloeiwerk,
- marsepeingarnituren
De kostprijs is inclusief de ingrediënten. Alles wat je bakt mag je meenemen.
Alle lessen vinden plaats in onze didactische keuken aan de Kerkhofstraat in Avelgem. De lessen lopen over een gans schooljaar telkens op dinsdag om de 14 dagen.
LET OP: het aantal plaatsen is beperkt. Op tijd inschrijven is de boodschap!
- Aantal lestijden
- 80
- Inschrijvingsgeld
- € 120,00
- Gedeeltelijke vrijstelling inschrijvingsgeld
- € 24,00
- Volledige vrijstelling inschrijvingsgeld
- € 0,00
- Verbruiksgoederen en cursusmateriaal
- € 99,50
- De kostprijs is inclusief de ingrediënten. Alles wat je bakt mag je meenemen.