Bakken

Bakken Gevorderden

vestiging
dag
tijdstip
van
tot
leerkracht
online inschrijven
Campus Kerkhofstraat Avelgem
dinsdag
18:00 - 22:00
05/09/2023
11/06/2024
Francies Tarras
Campus Kerkhofstraat Avelgem
dinsdag
18:00 - 22:00
12/09/2023
18/06/2024
Francies Tarras

Ook in deze module wordt de nadruk gelegd op zoete als op hartige gebakken. Je verwierf de basis tijdens de cursus bakken 1 en kan nu onder begeleiding van de leerkracht verder opbouwen. Je leert verder de verschillende technieken en bereidingswijzen aan om tot een mooi en smaakvol resultaat te komen? Bij de keuze van de gerechten houden we ook rekening met de seizoenen en de feestdagen. Alles wat je bakt mag je meenemen.

Samen maken we onder andere:
• verschillende soorten brood, ontbijtkoeken, koffiekoeken, muffins, brownies, donuts, …
• verschillende soorten taarten: van cakes, over appeltaart, frangipane, fruittaart, biscuit,…
• verschillende soorten vullingen en afwerkingen: crème anglaise, méringue, crème au beurre, crème fraiche, ganache, …
• pizzagebak, quiches, spekbroodjes, worstenbroodjes, havermoutkoekjes, …
• éclairs, roomhoorntjes, macarons, cupcakes, bokkenpootjes, Berlijnse bollen…
• chocoladebereidingen: chocoladetaart, chocolademousses, truffels, pralines, …

De kostprijs is inclusief de ingrediënten.  Alles wat je bakt mag je meenemen.

Alle lessen vinden plaats in onze didactische keuken aan de Kerkhofstraat in Avelgem. De lessen lopen over een gans schooljaar telkens op dinsdag om de 14 dagen. We voorzien 2 groepen: groep 1 start op 5 september, groep 2 krijgt de eerste les op 12 september.

LET OP: het aantal plaatsen is beperkt. Op tijd inschrijven is de boodschap!



» meer info over deze opleiding

Inschrijvingsgeld
€ 120,00
Gedeeltelijke vrijstelling inschrijvingsgeld
€ 24,00
Volledige vrijstelling inschrijvingsgeld
€ 0,00
Verbruiksgoederen en cursusmateriaal
€ 99,00
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
Share
Share