Bakken
Bakken Gevorderden
Ook in deze module wordt de nadruk gelegd op zoete als op hartige gebakken. Je verwierf de basis tijdens de cursus bakken 1 en kan nu onder begeleiding van de leerkracht verder opbouwen. Je leert verder de verschillende technieken en bereidingswijzen aan om tot een mooi en smaakvol resultaat te komen? Bij de keuze van de gerechten houden we ook rekening met de seizoenen en de feestdagen. Alles wat je bakt mag je meenemen.
Samen maken we onder andere:
• verschillende soorten brood, ontbijtkoeken, koffiekoeken, muffins, brownies, donuts, …
• verschillende soorten taarten: van cakes, over appeltaart, frangipane, fruittaart, biscuit,…
• verschillende soorten vullingen en afwerkingen: crème anglaise, méringue, crème au beurre, crème fraiche, ganache, …
• pizzagebak, quiches, spekbroodjes, worstenbroodjes, havermoutkoekjes, …
• éclairs, roomhoorntjes, macarons, cupcakes, bokkenpootjes, Berlijnse bollen…
• chocoladebereidingen: chocoladetaart, chocolademousses, truffels, pralines, …
De kostprijs is inclusief de ingrediënten. Alles wat je bakt mag je meenemen.
Alle lessen vinden plaats in onze didactische keuken aan de Kerkhofstraat in Avelgem. De lessen lopen over een gans schooljaar telkens op woensdag om de 14 dagen.
LET OP: het aantal plaatsen is beperkt. Op tijd inschrijven is de boodschap!
- Inschrijvingsgeld
- € 120,00
- Gedeeltelijke vrijstelling inschrijvingsgeld
- € 24,00
- Volledige vrijstelling inschrijvingsgeld
- € 0,00
- Verbruiksgoederen en cursusmateriaal
- € 99,50
- De kostprijs is inclusief de ingrediënten. Alles wat je bakt mag je meenemen.