Hardware

HARDWARE - Installatie en configuratie

vestiging
dag
tijdstip
van
tot
leerkracht
Campus Kerkhofstraat Avelgem
dinsdag
18:15 - 21:25
06/09/2022
17/01/2023
Paul Lepez

In deze opleiding worden alle interne hardware-onderdelen en randapparatuur volgens functie, evolutie, technologie en huidige marktprijs (aankoopbeleid) besproken. Praktisch worden al deze onderdelen gemonteerd tot een volledig werkend computersysteem, inclusief de installatie en het onderhoud van de verschillende besturingssystemen (zowel Windows als Linux komt aan bod). Dit betekent enerzijds de aansluiting van alle hardwareonderdelen (inclusief bespreking) en anderzijds het gebruik van programma's die je toelaten jouw harde schijf te beheren en een back-up te nemen van het systeem.

Ook het antivirus/spyware-beheer, de backupproblematiek, het preventiebeleid tegen ondoordacht PC-gebruik en de bespreking van de belangrijkste bios-onderdelen komen aan bod. De cursus omvat zowel een theoretische als een praktische uiteenzetting waarbij een grondige voorkennis van Windows- en internetgebruik noodzakelijk is.

Het klaslokaal is uitgerust met al het nodige materiaal om meer dan voldoende praktijkervaring op te doen ...

VOOR WIE

Voor iedereen met voldoende technische interesse om niet alleen de basiswerking van pc-systemen goed te leren begrijpen, maar ook om computersystemen zelf te kunnen samenstellen.

Cursisten die EHBO voor de PC niet volgden, kunnen uiteraard ook terecht in deze module om kennis op te doen over hardware en  om zelf hun eigen computer te assembleren, onderhouden en up-to-date houden.

Om deze opleiding te kunnen volgen heb je wel een grondige basiskennis van Windows en van het internet nodig.

  • Windows: software vlot kunnen installeren en verwijderen, beheer van het configuratiescherm, werken met compressieprogramma's, basisfuncties in Windows verkenner, notie van de verschillende bureauaccessoires.
  • Internet: vlot kunnen browsen en zoeken op het internet, bestanden downloaden, kennis van de belangrijkste menubalken van uw browser, kunnen werken met een emailprogramma.


Aantal lestijden
60


» meer info over deze opleiding

Inschrijvingsgeld
€ 90,00
Gedeeltelijke vrijstelling inschrijvingsgeld
€ 18,00
Volledige vrijstelling inschrijvingsgeld
€ 0,00
Verbruiksgoederen en cursusmateriaal
€ 5,00

Schrijf hier ONLINE in
Hardware
  • Grondige basiskennis van Windows en van het Internet nodig.
  • Windows: software vlot kunnen installeren en verwijderen, beheer van het configuratiescherm, werken met compressieprogramma’s, basisfuncties in Windows verkenner, notie van de verschillende bureauaccessoires.
  • Internet: vlot kunnen browsen en zoeken op het internet, bestanden downloaden, kennis van de belangrijkste menubalken van uw browser, kunnen werken met een email-programma.

Het ODB-nummer van deze cursus is ODB-Y00456-005

Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Share
Share