UPDATE 18.03: Opschorting van de lessen tem 4 april

Wegens de coronadreiging heeft de Nationale Veiligheidsraad  op 12 maart 2020 verregaande maatregelen aangekondigd om het coronavirus te vertragen en risicogroepen te beschermen. Deze maatregelen gingen in op vrijdagavond 13 maart om middernacht en lopen tot en met vrijdag 3 april. Daarna begint de paasvakantie.

De Nationale Veiligheidsraad heeft op dinsdagavond 17 maart, op grond van advies van de wetenschappelijke experten, verstrengde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus aangekondigd. Die gingen in op woensdag 18 maart om 12 uur.

Fase 2 van het federaal noodplan blijft van kracht. Doel blijft om de curve van het aantal besmettingen af te vlakken, zodat ons gezondheidssysteem niet overbelast wordt.

Dit alles heeft tot gevolg dat al onze lessen geschorst blijven tot en met zaterdag 4 april.

Ook de stage-opdrachten binnen onze zorgopleidingen worden geannuleerd tot en met 4 april. We baseren ons hiervoor o.m. op de strikte naleving van de nieuwe maatregelen voor versterkte fase 2 van coronabeheersing en de extra maatregelen voor de bescherming van ouderen tegen het coronavirus.

Cursisten zijn tijdens de sluitingsperiode gewettigd afwezig wegens overmacht.

Afhankelijk van de situatie na 3 april en voor zover dit organisatorisch mogelijk is zullen we inhaallessen inplannen. De communicatie hierover zal gebeuren via de docenten en/of het centrum.

Anderzijds hebben onze docenten de opdracht gekregen om de komende drie weken zo veel mogelijk lesvervangende initiatieven te nemen door gebruik te maken van afstandsonderwijs: instructie en opdrachten via e-mail, smartschool, website, … De communicatie hierover gebeurt via de docenten. Het spreekt voor zich dat dit enkel van toepassing is voor opleidingsclusters die zich hier in beperkte of sterke mate toe lenen, m.n. tweedekansonderwijs, Talen, NT2, ICT, Zorg, Administratie. Voor technische, creatieve of culinaire opleidingen is dit altijd niet evident, maar ook daar zoeken we mogelijkheden.

Al onze campussen én secretariaten in Oudenaarde, Avelgem, Harelbeke, Kruisem, Ronse, Spiere-Helkijn en Waregem blijven gesloten.

We blijven wel telefonisch bereikbaar via 055 30 94 49 op maandag, dinsdag en donderdag van 13u tot 20u, op woensdag van 16u tot 20u en op vrijdag van 13u tot 16u en voortdurend via info@hetcvo.be.

Ik hoop samen met jullie dat de situatie geleidelijk aan verbetert en uiteindelijk normaliseert, zodat we na de paasvakantie onze gebruikelijke werking kunnen hervatten.

>> meer nieuws
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Share
Share