UPDATE CORONA 22.06.2020 – Einde schooljaar

Beste cursist

Door de coronacrisis werd de tweede helft van schooljaar 2019-2020 gekenmerkt door ongeziene onzekerheden, aanpassingen, uitdagingen, zorgen en hier en daar ook opportuniteiten. Namens het hele team wil ik je bij deze bedanken voor jouw begrip, jouw flexibiliteit, jouw aanpassingsvermogen maar ook voor jouw blijken van waardering voor de geleverde inspanningen van ons team tijdens de hele coronaperiode. Tegelijkertijd wens ik van deze gelegenheid gebruik te maken om ook onze docenten en onze medewerkers te bedanken voor hun onophoudelijke inzet de voorbije maanden om om te schakelen naar afstandsonderwijs, alles digitaal te verwerken en te organiseren, …

Afhalen van studiebewijzen

In tegenstelling tot andere jaren hebben we geen toestemming om onze gebruikelijke feestelijke momenten te organiseren waarop we de studiebewijzen uitreiken, klinken op het voorbije schooljaar en plannen maken voor het nieuwe schooljaar. Dus moeten we ook wat dat betreft onze aanpak wijzigen.

In deze fase worden eindstudiebewijzen prioritair uitgereikt aan die cursisten die het dringend nodig hebben in het kader van tewerkstelling of verder studeren. Dit kan door een afspraak te maken via administratie@hetcvo.be.

Onze secretariaten zijn hiervoor toegankelijk op volgende locaties en momenten, van maandag 29 juni tot en met donderdag 2 juli:

  • Campus Fortstraat 47 Oudenaarde: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag telkens van 17u tot 20u;
  • Campus Kerkhofstraat 51 Avelgem: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag telkens van 17u tot 20u;
  • Campus Vangrootenbruelstraat 63 Ronse: maandag, dinsdag en donderdag telkens van 17u tot 20u;
  • Campus Arendsstraat 62 Harelbeke: maandag, dinsdag en donderdag telkens van 17u tot 20u;

Cursisten die in september naar het centrum komen om lessen te volgen, kunnen hun studiebewijs op dat ogenblik afhalen (via secretariaat of leerkrachten).

 Schooljaar 2020-2021

De huidige coronamaatregelen voor het volwassenenonderwijs lopen minimaal tot 31 augustus 2020. Hoe de start van het nieuwe schooljaar er zal uitzien is nog niet helemaal duidelijk. De overheid gaf de centra voor volwassenenonderwijs wel het advies om bij de inschrijvingen voor 2020-2021 uit te gaan van contactlessen. Contactonderwijs is en blijft trouwens nog steeds de grote meerwaarde van het volwassenenonderwijs.

Uiteraard blijft ons uitgangspunt dat het volgen van lessen op een veilig manier moet gebeuren. We volgen hiervoor de meest recente richtlijnen van de overheid en communiceren via onze website en onze facebookpagina.

Twijfel je nog of heb je bezorgdheden? Dan is het belangrijk om te weten dat je je inschrijving altijd kan annuleren vóór de start van de cursus. In dat geval storten we het betaalde inschrijvingsgeld terug.

Inschrijven kan voor de meeste cursussen trouwens online via www.hetcvo.be. Ook via onze secretariaten kan je nog tot en met donderdag 2 juli en daarna vanaf dinsdag 18 augustus inschrijven. De actuele openingsuren vind je op onze website.

Ik wens je ondanks alles een goed einde schooljaar, een veilige en gezonde zomer en hopelijk ook een normale start van het nieuwe schooljaar.

 

Met vriendelijke groeten

Bart Tsiobbel
directeur

 

>> meer nieuws
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
Share
Share