Update: vernieuwde richtlijnen m.b.t. het coronavirus

Coronavirus: nieuwe richtlijnen voor cursisten

Er gelden vanaf vandaag nieuwe richtlijnen voor de hele bevolking. Die gaan verder dan de bestaande individuele hygiënische voorzorgsmaatregelen. De federale overheid wil op die manier kwetsbare groepen beschermen en de juiste zorg voor hen garanderen.

De algemene richtlijnen zijn:

  • (1) vermijd situaties waar veel mensen samenkomen en
  • (2) verminder contacten tussen gezonde personen en een mogelijk besmette persoon.

Nu is volgens virologen hét moment om op deze manier samen de verspreiding van het coronavirus in te dijken. De maatregelen gelden minstens 1 maand, met herziening op 31 maart.

Welke situaties worden best vermeden?

  • Onze docenten zullen zich de komende weken beperken tot lesgeven en zullen, indien nodig, haalbare alternatieven voorstellen om hun  kernopdracht te kunnen uitvoeren;
  • We annuleren alle niet noodzakelijke (binnen- en buitenschoolse) activiteiten;
  • We vragen cursisten met een zwakker immuunsysteem (bv. t.g.v. kankerbehandeling, diabetespatiënten ...) contact op te nemen met hun behandelende arts om te bespreken of thuisblijven aangewezen is.

Wat doen we verder in ons centrum?

  • Blijf de voorzorgsmaatregelen toepassen om het risico op besmetting in te perken. De bestaande hygiënevoorzieningen in onderwijsinstellingen (water en zeep + doekjes of handblazers) zijn afdoende;
  • Cursisten en personeel moeten waakzaam blijven voor symptomen. Hebben ze die niet, is er geen reden om thuis te blijven.
  • Als onderzoek uitwijst dat het om een coronabesmetting gaat, verwittigt de huisarts het team Infectieziektebestrijding en Vaccinatie van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dat neemt de nodige maatregelen.

Waarom is onderwijsinstellingen sluiten nu niet zinvol?

Onderwijsinstellingen in Vlaanderen preventief sluiten is momenteel op advies van het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) medisch nog steeds niet nodig. Onderwijsinstellingen sluiten heeft in deze fase geen impact op het vertragen van het virus. Het kan wel efficiënt zijn als de epidemie zou pieken. In dat geval zal de overheid die beslissing nemen en daarover communiceren.

>> meer nieuws
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Share
Share