Verregaande versoepelingen bij de start van het nieuwe schooljaar

We ontvingen net meer nieuws m.b.t. de opstart van het nieuwe schooljaar. Hieronder alvast de belangrijkste zaken waar we rekening dienen mee te houden. Deze nieuwe maatregelen voor het volwassenenonderwijs zijn maximaal afgestemd op het leerplichtonderwijs, deeltijdskunstonderwijs en hoger onderwijs en houden ook rekening met de versoepelingen die het Overlegcomité vrijdag besliste.

Belangrijkste versoepelingen:

  • Geen capaciteitsbeperking van contactonderwijs meer. Het is niet langer verplicht om in de leslokalen onderling 1,5 meter afstand te houden tussen cursisten.
  • Geen mondmaskerplicht wanneer er stilgezeten of stilgestaan wordt.
    • Er kan opnieuw worden lesgegeven en gevolgd zonder mondmasker en er moet geen onderlinge afstand meer gehouden worden wanneer er stilgezeten of stilgestaan wordt. Voorbeeld van stilstaan: cursist staat aan een draaibank, zaagmachine enz. bij praktijkopleidingen;
    • Leraren dragen een mondmasker wanneer ze rondlopen in de klas. Wanneer ze aan hun bureau zitten of vooraan aan het bord lesgeven, mag het masker uit;
    • Cursisten en onderwijspersoneel die een mondmasker wensen te dragen, kunnen dit;
    • Op drukke plaatsen en tijdens verplaatsingen in gebouwen wordt er door iedereen (onderwijspersoneel, essentiële derden en cursisten) afstand gehouden of een mondmasker gedragen.

Inschrijvingen, intakegesprekken en niveautesten kunnen fysiek doorgaan in het centrum.

>> meer nieuws
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Share
Share