ICT voor leerkrachten

Een digitale boost voor elke medewerker in onderwijs

Digitale vaardigheden zijn niet meer weg te denken uit onze scholen. De Vlaamse overheid lanceerde daarom de Digisprong. Dat is een visienota met vier speerpunten, waaronder één over de noodzaak om de digitale competenties van leerkrachten en onderwijsmedewerkers te versterken.

Om dat te realiseren en te ondersteunen geeft de overheid aan de scholen een extra nascholingsbudget.

 

Maak de digitale sprong met HétCVOPro

Ons centrum is bij uitstek de uitgelezen partner om de digitale sprong te maken. Wij hebben een uitgebreid gamma van ICT-cursussen, zowel voor de absolute starter als voor de ervaren gebruiker. Daarnaast voorzien wij ook de mogelijkheid om op maat van de scholen nascholingen te ontwerpen zodat geen enkele leerkracht en onderwijsmedewerker uit de (digitale) boot valt. Op maat betekent dat er in samenspraak met de school kan beslist worden over o.a.:

  • inhoud van cursussen
  • duurtijd
  • lesmoment
  • lesvorm (contact-/afstandsonderwijs of een combinatie)
  • locatie: opleidingen ter plaatse zijn mogelijk

De digisprongcoördinator is de schakel tussen scholen en hét CVOPro

De schakel tussen je school en hétCVOPro is de digisprongcoördinator. Hij zorgt ervoor dat de nascholingen die wij organiseren afgestemd zijn op wat leerkrachten en medewerkers nodig hebben. Hij komt naar jouw school om te luisteren en in te schatten wat mogelijk is in welk tijdskader. Hij is jouw partner om jouw professionaliseringsplannen mee te realiseren. Je kan de digisprongcoördinator bereiken voor vragen en/of om een afspraak te maken via ict@hetcvo.be .

Op onze websitepagina  kan je de verschillende ICT-cursussen terugvinden. In de tegels hieronder vind je al een aanbod dat specifiek bedoeld is voor leerkrachten. Dit aanbod wordt systematisch uitgebreid, vergeet dus niet regelmatig te checken wat we voor jou in petto hebben. Aarzel zeker niet om contact op te nemen met de digisprongcoördinator (ict@hetcvo.be)  om een op maat gemaakt lespakket te bespreken.

Gepassioneerde leerkrachten, praktijkgerichte cursussen.
G. Verstraete
Bijleren in een professionele, aangename sfeer én met een persoonlijke aanpak.
P. Maes
De cursus van je leven vind je in hét CVO!
B. Tsiobbel
Share
Share