Zoek je opleiding
zoek via trefwoordVegetarisch koken
De cursus ‘Vegetarisch Koken’ bestaat uit twee modules (herfst/winter en lente/zomer) waarin we een verfrissende duik nemen in de culinaire wereld van lekkere en gezonde recepten zonder vlees of vis. Verrassende hapjes, warme en koude voorgerechten, heerlijke soepen, rijke stoofschotels en andere creatieve hoofdgerechten staan op het menu! Afsluiten doen we met een heerlijk dessertje.
Iedere cursusavond koken we zeer gevarieerd. We bereiden eenvoudige gerechten voor alledag tot zeer feestelijke creaties. We werken met seizoensgebonden klassiekers en verkennen de wereld van de noten en zaden, van bekende en vergeten groenten, van kruiden en specerijen. Pasta’s en risotto’s, pittige curry’s, taarten, Vlaamse klassiekers met een twist passeren de revue. Ook een brede waaier aan vleesvervangende producten - denk aan linzen, bonen, tofu, seitan, -passeren in eigentijdse smaakcombinaties. Het programma van deze cursus is bijzonder verrijkend en gezondmakend!